1000 kraanvogels

Wendy • sep. 27, 2020

1000 kraanvogels die geluk gaan brengen

1000 kraanvogels
Volgens een oude Japanse legende brengt het vouwen van 1000 origami-kraanvogels geluk. Het wordt over de hele wereld gebruikt en geeft mensen geloof, hoop en vrede.

Volgens de legende kan de kraanvogel 1000 jaar oud worden. Elke gevouwen vogel staat voor een levensjaar van de vogel.  Als je ze alle 1000 gevouwen hebt dan zal de kraanvogel een wens laten uitkomen. Mensen geloven vaak ook dat de kleur van het papier een speciale betekenis heeft. Rood is liefde, wit is zuiverheid, goud is rijkdom, groen is gezondheid, geel is creativiteit, blauw is loyaliteit en paars is spiritualiteit.

Ik ben een Senbazuru aan het maken, dat zijn 1000 kraanvogels die aan draden geregen worden. Vaak wordt het gedaan voor een goed doel of een bruiloft. Ik maak hem om met de kerst mijn raam leuk versiert te hebben met de vogels. 

Geloof
Het verhaal gaat dat Sadako Saski, 2 jaar oud was toen de atoombom op Hiroshima viel. Ze kreeg leukemie en begon door het verhaal van de Senzbazuru kraanvogels te vouwen. Helaas heeft ze er niet meer als 644 kunnen maken. De rest is door vrienden en familie gemaakt toen ze overleden was. Het verhaal gaat dat ze alle 1000 met haar begraven zijn.

Meditatie
Het idee achter het vouwen van 1000 kraanvogels is dat het een soort van meditatie is. Het vouwen gaat na de eerste paar vanzelf. En kun je aan je wens gaan denken. Doordat je zolang ermee bezig bent zou je wens dan uitkomen. 

Zoals je op de foto kunt zien is de eerste (gele) kraanvogel niet helemaal goed gelukt, maar naar mate het er meer worden gaat het beter.
Ik hoop voor het einde van het jaar klaar te zijn. Maar zal zien of ik dat ga halen



Update: Er zijn er al 300 klaar

Laat hieronder een reactie achter

Share by: