Stoofvlees

Wendy • sep. 13, 2021

Stoofvlees

Voor dit gerecht heb je voor 4 personen nodig:

- 2 grote uien

- Boter

- 1 kg rundvlees in gelijke stukken

- 2 flesjes bruin bier

- 2 blaadjes laurier

- 2 takjes tijm

- 1 kruidnagel

- 2 eetlepels Appel of peren stroop

- Bruine boterham

- 2 eetlepels mosterd

- scheutje natuurazijn

- zout en peper


Bereiding

1 Snij de uien in grove stukjes

2 Smelt de boter in een stoofpan en stoof de uien, laat ze niet bruin worden

3 Smelt boter in de braadpan, schroei de stukken vlees tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Kruid het vlees met wat              zout en peper

4 Doe de stukjes vlees in de stoofpot. Schenk het bier in de braadpan bij de boter en het bakvocht. Roer alle aanbaksels          los terwijl je het bier kookt. Als het kookt giet je het ook in de stoofpot

5 Doe de takjes laurier en tijm in de kookpot. Je kunt ze samenbinden dan zijn ze later makkelijker te verwijderen

6 Voeg de kruidnagel en de stroop toe

7 Besmeer de boterham met de mosterd en leg hem in de stoofpot met de mosterd naar onder

8 Laat het 1,5 tot 3 uur sudderen op zacht vuur, controleer af en toe of het al klaar is

9 Als het stoofvlees de gewenste dikte heeft dan kun je de deksel op de pan plaatsen.

10 Voeg nog een klein scheutje natuurazijn toe en wat peper en zout


Smakelijk

Laat hieronder een reactie achter

Share by: