Vlaams stoofvlees

Wendy • nov. 07, 2020

Vlaams Stoofvlees

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je voor 4 personen nodig:
- 500 gr runderriblappen
- 2 el dijonmosterd
- 50 gr ongezouten roomboter
- 300 ml bruin bier
- 1/4 rundvleesbouillontablet
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el tarwebloem
- 100 ml water
- 1 laurierblaadje
- 2 el azijn

Bereiding

Snij het vlees in stukjes van 2x2 cm

Doe de boter in de multicooker, leg het vlees erop. Bestrooi het met wat zout en schep het om met de mosterd

Bak het aan alle kanten bruin

Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan

Laat het vet in de pan


Snipper de ui en pers de knoflook

Fruit de ui en de knoflook in de pan met het gebruikte vet

Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, blijf wel roeren!

Voeg het bier, het water, het rundvleesbouillontablet, laurierblaadje en de azijn toe

Laat het 3 minuten koken

Voeg het vlees weer toe en roer om

Zet de pan voor 5 uur op 140 graden in de oven / in de multicooker op het juiste programma


Roer het af en toe een keer om

Breng het op smaak met peper en zout

Trek het vlees met 2 vorken los tot draadjes


Ik maak altijd het dubbele van dit recept, wat over is gaat in porties in de diepvries

Laat hieronder een reactie achter

Share by: